Historien

Historien bak Strikkernes Marked

Strikking i Skandinavia fikk en oppblomstring rundt 2015-2016, og skøt spesielt fart sammen med at stadig flere fikk seg Instagram. Strikkeinsta ble fort et begrep, og folk hadde en helt ny inspirasjonskilde til strikkingen. De store garn-kjedene mistet sin posisjon som omtrent eneste aktør på markedet. Små indie-designere vokste frem, sammen med garnfargere og garnspinnere. Man fikk en digital plattform å vise seg frem på, tilgjengeliggjort for strikkere over hele Norge. Strikkeinteressen hos særlig yngre og unge voksne, vokste seg større i hele Skandinavia, særlig Danmark.

Warunee Bolstad (gründer i Plystre) fikk ideen om å ta med seg strikkerne fra den digitale plattformen, og lage en fysisk møteplass for strikkere og små aktører. Hun satte gang med å arrangere og organisere, og resultatet ble Strikkernes Marked, et stort strikkemarked midt i Oslo sentrum.

Kulturhuset i Oslo takket ja til å fylle sine lokaler med utstillere, og det aller første Strikkernes Marked fant sted i november 2017. Både arrangør og utstillere fikk lettere sjokk da det var kø utenfor inngangen allerede en halvtime før åpningstid. Strikkernes Marked ble en stor suksess for alle involverte, og har siden 2017 blitt arrangert 3 ganger årlig, med unntak av under pandemien.

I 2024 har strikkeappen KNIT tatt over som arrangør. Markedet arrangeres 3. ganger årlig.

Våre tidligere markeder: